Skip to main content

Παράγουμε 7 διαφορετικά είδη λαδιού

Απλό Συμβατικό

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο EDIA, κορωνέικης ποικιλίας και παραγωγής στα Δελιανά Κολυμβάριου Χανίων. Φρέσκο ελαιόλαδο, κρύας ημερήσιας έκθλιψης, οξύτητας -κατά την παραγωγή 0.3, που κατά ένα ποσοστό παράγεται από πράσινες ελιές.

Έχει ένα μοναδικό άρωμα και πλούσια γεύση.

Το ελαιόλαδο EDIA είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα ελαιόλαδα της αγοράς λόγω του εδάφους που καλλιεργείται, των κλιματικών συνθηκών στα Δελιανά Κολυμβαρίου και των μοναδικών μεθόδων οργανωμένης καλλιέργειας ιδανικό για όλες της χρήσεις της κουζίνας σας.

Αγριέλαιο

Το εξαιρετικό παρθένο αγριέλαιο EDIA παράγεται στα Δελιανά Κολυμβαρίου από άγρια δέντρα ελιάς απροσδιόριστης ηλικίας, τα οποία είναι αυτοφυή. Τα δέντρα βρίσκονται σε μια δύσβατη περιοχή και ο καρπός συλλέγεται με τα χέρια. Η συγκομιδή του καρπού γίνεται στις 4-30 Οκτωβρίου.

Η έκθλιψη γίνεται τέσσερις ώρες μετά τη συγκομιδή και έχει οξύτητα 0.3. Ένα μέρος των υψηλών σε αριθμό πολυφαινολών που περιέχονται στο αγριέλαιο είναι η ελαιασίνη και η ελαιοκαθάλη, οι οποίες, σύμφωνα με μελέτες, έχουν καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.  Ταυτόχρονα παρουσιάζουν εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα στην καταπολέμιση  της νόσου Αλτσχάιμερ. Έχει πλούσια γεύση με πικάντικη και πικρή επίγευση. Είναι περιορισμένης παραγωγής (έως 300lt τπν χρόνο) λόγω της μοναδικότητάς του.

Οργανικό

Εξαιρετικό παρθένο οργανικό ελαιόλαδο EDIA, από την περιοχή Δελιανά – Ροδωπού Κολυμβαρίου. Η συγκομιδή του είναι πρώιμη στις 15-30 Οκτωβρίου, από πράσινες ελιές, κορωνεικης ποικιλίας. Η κρύα έκθλιψή του γίνεται οκτώ ώρες μετά την συγκομιδή.

Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και βιταμίνες, έχει χρυσό-πράσινο χρώμα με απαλή γεύση και πικρή-πικάντικη επίγευση. Είναι μοναδικό προϊόν οργανωμένης βιολογικής καλλιέργειας.

Premium οργανικό extra παρθένο

Premium εξαιρετικό παρθένο οργανικό ελαιόλαδο EDIA, παραγωγής Δελιανών-Ροδωπού Κολυμβαρίου.Υπερ-πρώιμης συγκομιδής 4-15 Οκτωβρίου από άγουρες ελιές πράσινου χρώματος. Η ελαιοποίηση γίνεται τέσσερις ώρες μετά τη συγκομιδή και είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά. Η οξύτητα κατά την έκθλιψη του είναι 0.3 βαθμοί και έχει έντονο άρωμα με δυνατή και πικάντικη γεύση. Επιπλέον έχει πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση.

Είναι μοναδικό προΪόν οργανωμένης βιολογικής καλλιέργειας, περιορισμένης παραγωγής όπου οφείλεται στην χαμηλή περιεκτικότητα της πράσινης ελιάς σε λάδι. Κάθε σταγόνα από το Premium ελαιόλαδο EDIA αντιπροσωπεύει την αφοσίωσή μας στη βιώσιμη βιολογική γεωργία και την κορυφαία ποιότητα παραγωγής.

Αγουρέλαιο

Το EDIA εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής 4-15 Οκτωβρίου, κορωνέικης ποικιλίας προέρχεται από πράσινο-κίτρινες ελιές των Δελιανών Κολυμβαρίου. Η κρύα έκθλιψή του γίνεται οκτώ ώρες μετά τη συλλογή, με αποτέλεσμα να είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες βρίσκονται κάτων από την φλούδα της ελιάς, σε ποσότητες -κατά την έκθλιψη περίπου 300-600mg/Kgr και οξύτητας 0.3 βαθμών

Έχει έντονη γεύση και πικάντικη επίγευση. Εμφιαλώνεται με τη μέθοδο της καθίζησης, ώστε να διατηρήσει όλα τα ωφέλιμα, σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Number Three

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την περιοχή Δελιανών Κολυμβαρίου. Η συγκομιδή του γίνεται σε υψόμετρο 450 μέτρων, από τρεις διαφορετικές ποικιλίες ελιάς. Την κορωνέικη, τη τσουνάτη και την αγριελία.

Είναι πρώιμης συγκομιδής 15-30 Οκτωβρίου, πλούσιο σε πολυφαινόλες (κατά την κρύα έκθλιψη περίπου 800mgr/Kg) οξύτητας 0.2

Είναι μοναδικό προϊόν, περιορισμένης παραγωγής λόγω της ιδιαιτερότητάς του και του ΟΟΟ της περιοχής και μέγιστη παραγωγή τα 500 λ τον χρόνο. Με έντονο βαθύ πράσινο χρώμα, πλούσιο σε αρώματα και δυνατή γεύση, ιδανικό για σαλάτες και ψάρι. Ένα δώρο που μπορεί να κάνει ο καθένας στην υγεία του.

Avocado Oil

Where can I find your products ?

In our shop in Crete but we also ship our products worldwide

Learn More